Emmers 10 liter

Emmers 10 liter met deksel

De specificaties en uitgebreide beschrijving van de emmers 10 liter vindt u op deze pagina. De emmers 10 liter met deksel zijn de meest gangbare emmer die Verpakkingswebwinkel verkoopt in haar assortiment. Dit komt omdat bijna alle producten die veel verwerkt worden hierin opgeslagen worden. De emmers 10 liter zijn zeer krachtige emmers die sterk en degelijk opgebouwd zijn. Van bodem tot deksel is hierover nagedacht. Onderstaand een aantal punten wat de emmers 10 liter zo goed maakt:

  • Een bodem met een degelijke constructie
  • Licht taps lopende emmer van onder naar boven uitlopen
  • Handvat die rust op de rand
  • Speciale sluitclip
  • Tengere rand waar deksel in rust
  • Deksel met opbouwende constructie

Een bodem met een degelijke constructie:

De bodem van de emmers 10 liter is zeer degelijk opgebouwd en hier is dan ook goed over nagedacht met het ontwerp hiervan. Dit bepaalt namelijk de sterkte van de emmer in de praktijk. De zogenaamde ring van de emmer aan de onderzijde is een paar millimeter dikker en komt dus verder naar onderen dan de rest van de bodem. Dit kunt u zien als een soort fundament. Deze ring heeft een aantal ribbels in zich wat ervoor zorgt dat de emmers niet zo makkelijk gaan glijden. Overigens kan dit wel maar het heeft een licht werkende kracht hierop. Doordat deze constructie is toegepast is het geheel van de emmers 10 liter zo sterk zodat er ook makkelijk gestapeld kan worden als de emmers vol zijn, dit heeft weer te maken met de constructie aan de bovenzijde van de emmers, dit wordt nader uitgelegd bij het laatste punt over de deksels.

Licht taps lopende emmers van onder naar boven uitlopend:

De emmers 10 liter zijn licht taps opgebouwd van onder naar boven. Dit houdt in dat de onderzijde smaller is dan de bovenzijde. Dit is in het voordeel van de constructie. Veel is het niet als er gekeken wordt naar de maat maar het geeft wel enorm veel praktische voordelen. U kunt hierbij denken aan het stapelen op een pallet. Zet u de emmers naast elkaar op een pallet dan komen alleen de randen tegen elkaar. Dit is dus perfect om zo één geheel te creëren met een laag op een pallet. Daarnaast is het zo dat als u een label op de emmers heeft dat deze niet beschadigd kunnen worden omdat er altijd ruimte tussen de emmers zit. Wat ook een voordeel is dat de producten makkelijker uit de emmers komen. Dit met name als het wat meer dichte massa is, het valt er zo wat makkelijker uit.

Handvat die rust op de rand:

Wat erg uniek is bij de emmers 10 liter is dat het handvat, ook wel de hengel genoemd, van de emmers rust op de rand. Dit geeft de emmers een strakke uitstraling maar heeft ook een voordeel met name in de food sector. Alles in de food sector draait om clean en hygiëne. Wat ook een voordeel van dit concept is dat er minder schade ontstaat met transport. Als een hengel tegen de zijkant van de emmers aan ligt en wat heen en weer schud dan kan het label wat eronder ligt dus makkelijk beschadigd worden door wat krasjes. Qua kracht en stevigheid maakt het verschil niet uit, het is een bewuste keuze om zo alle sectoren optimaal van dienst te kunnen zijn.

Speciale sluitclip:

Op de emmers 10 liter zit een speciale sluitclip. Normaliter zit er in een rand een clip die niet uitsteekt of simpelweg te klein is voor ideaal gebruik. Op de emmers 10 liter is een speciale clip ontworpen die groot genoeg is dat u er letterlijk een vinger achter kunt krijgen. Daarop staat het woord OPEN zodat dit altijd goed zichtbaar is. Onderaan deze clip zit een kunststof half rondje zodat de de openingshandeling nog makkelijk gaat. Als de emmers éénmaal open zijn geweest dan kunt u de emmers nog wel helemaal afsluiten, dit is geen enkel probleem. Het blijft dan 100% afgesloten in de emmers, het nadeel is dat de sluitclip dus niet meer vastzit. U kunt de sluitclip nog wel wel terug drukken op de plaats.

Tengere rand waar de deksel in rust:

De constructie van de rand van de emmers 10 liter is ook uniek ontworpen. Wanneer er een hoge rand aan de emmers zit dan is het heel vaak het geval dat er geknoeid wordt met vloeistoffen. Op deze emmers 10 liter is dit niet het geval. De rand is tenger opgebouwd wat ook de kracht ten goede toekomt. Aan de binnenzijde van de emmers is hier niets van te zien, deze is geheel glad van binnen. De constructie van de rand van de emmers 10 liter zijn nog geen centimeter breed, dit is erg sterk! Hoe meer ruimte ertussen zit, hoe meer kracht er verloren gaat. De passing van deksel valt hier nog overheen dus dat heeft als voordeel dat de emmers niet breder kan worden als deze vol zit. Het houdt de emmers als het ware bij elkaar.

Deksel met opbouwende constructie:

De deksel van de emmers 10 liter zijn ook in opbouwende lagen opgebouwd. Zoals beschreven sluit de rand van de deksel de emmers af houdt deze de emmers bij elkaar. De rand van de emmers vallen automatisch in een zo diep mogelijke rand van de deksel. Het is belangrijk dat deze constructie juist wordt uitgevoerd omdat dit de meest voorkomende factor van schade is of kan zijn. Verder is na de rand van de deksel een verdiept gedeelte in het midden wat ervoor zorgt dat emmers goed op elkaar blijven staan als ze opgestapeld zijn. Dit voorkomt dat emmers van elkaar afglijden of omvallen. Het verdiepte gedeelte van de rand is precies zo breed als de onderzijde van de emmers. Dit maakt dat de emmers makkelijk in elkaar vallen als ze opgestapeld zijn.

Tips:

Enkele tips voor het gebruik van de emmers 10 liter met deksel. Het afvullen van de emmers is niet spannend en stelt dus niet veel voor. Echter is het advies om de emmers zo vol mogelijk gedaan wordt als u de emmers gaat stapelen. Dit omdat als de emmers op elkaar staan het product meehelpt in de kracht van de constructie. Op het moment dat u de deksel op de emmers doet is het goed dat u de duim in het midden van de emmers drukt wanneer u de deksel vastklikt. De lucht gaat er dan uit. Het is een nadeel als de deksel bol staat omdat de draagkracht van de emmers dan erg afneemt. Als de emmers 7-10 kilo wegen als deze vol is dan is ons advies om de emmers niet hoger te stapelen dan vier op elkaar. Dit gaat wel goed met transport, als u hoger stapelt is de kans aanwezig dat onderste emmers stuk gaan.

Tekening met maten van de emmers 10 liter met deksel:

Direct naar de emmers 10 liter:

Emmer 10 liter - Verpakkingswebwinkel.nl

Selecteer een Afleverpunt

Secured By miniOrange